Loft de admiraal

InterieurWonen
Verbouwen van een loft

Verbouwing van een loft

Verbouwing van een gedeelde lattenberging naar luxe loft met dakterras. De leegte die we aantroffen hebben we zoveel mogelijk bewaard door een 10 meter lange voorzieningen- zone aan te wijzen waarin trap, bad, CV, wasmachine en kasten zijn opgenomen.

Met het vrijstaande bad-element zijn plekken gecreerd; het verdeelt de ruimte in een relatief klein slaapgedeelte en een zeer ruim woongedeelte. Een glazen schuifdeur zorgt, indien gewenst, voor meer privacy in de slaap- en badkamer. Het kookgedeelte wordt gemarkeerd door een groot kookblok met een betonnen aanrecht. Hierboven hangt een speciaal voor dit appartement ontworpen afzuigkap van wengé en roest vast staal. Ook de ondiepe Zebrano kast waar het bad gedeeltelijk achter verscholen is is op maatgemaakt voor de situatie. De 2 daklichten zorgen veel daglicht in het loft en geven toegang tot het dakterras via een verwijderbare trap.

De open loft bleek ook erg flexibel, 3 jaar na oplevering is er een extra element vrij in open ruimte geplaatst dat dienst doet als kinderkamer. Deze ‘doosje’ kreeg net als het bad-/toiletelement een eigen plafond en sloot via rubber profielen aan op de vloer en tegen de wanden zodat het ooit zonder breekwerk weer te verwijderen is.

Andere projecten

Van Gendthallen
123 Makelaar

Meer informatie? Neem contact met ons op!