DHN6 – leegstaande winkel ombouwen

HerontwikkelingKantoor
leegstaande winkel ombouwen
Transformatie: leegstaande winkels ombouwen naar woningen

Panden transformeren naar een nieuwe functie is niet altijd makkelijk. Een leegstaande winkel ombouwen naar woningen betekent vaak dat extra rekening moet worden gehouden met privacy. Maar ook met de leefbaarheid van het straatbeeld.

In dit geval lag het pand met grote glazen etalage ruiten direct aan een winkelstraat. Daarboven leek een bakstenen volume te zweven. We wilden deze karakteristieke 2 deling behouden maar toch voor voldoende privacy voor de nieuwe woningen zorgen.

Nieuwe gevel

De nieuwe gevel krijgt een smalle maar diepe verticale verdeling. Inkijk van langs lopend winkelpubliek wordt door die diepte en smalle breedte beperkt. Omdat het pand aan het eind van een rustige winkelstraat ligt is de inkijk sowieso beperkt. Door de horizontale glasstrook onder het bakstenen volume blijft het karakter behouden.

Door de verschuiving naar online winkelen en thuiswerken en de krappe woningmarkt zal transformatie van leegstaand vastgoed interessant blijven. Winkels ombouwen naar woningen is daar maar een onderdeel van. Zulke herbestemmingen zijn afhankelijk van soepele regelgeving en vragen om een zorgvuldige uitwerking van architecten en ontwikkelaars.

Ook geïnteresseerd in herbestemmingen, transformatie-projecten of wilt u een leegstaande winkel ombouwen naar woning? Neem contact met ons op!

Andere projecten

HSS15 woning uitbouw in bamboe
Staalweg Delft – innovatieve woontoren

Meer informatie? Neem contact met ons op!