123 Makelaar

HerontwikkelingInterieurKantoor

Een oude fabrieksruimte in Amsterdam Noord is getransformeerd tot het nieuwe kantoor van 123 Makelaar. De opdracht was om een representatief kantoor te realiseren met een stoere uitstraling, maar waar voldoende ruimte is voor persoonlijk contact. Voor de opdrachtgever was het belangrijk om verschillende plekken te creëren; voor werken, vergaderen, ontspannen of voor het ontvangen van bezoek. In de dubbelhoge industriële ruimte werden een entresol en een tweetal spreekkamers toegevoegd.

De spreekkamers zijn als losse doosjes in de ruimte herkenbaar. De entresol is deels voorzien van persroosters om het licht ook zoveel mogelijk in de onderliggende ruimtes te laten vallen. Op de entresol zijn mooie, open en lichte werkplekken gecreëerd, terwijl in de spreekkamers daaronder de sfeer intiem en vriendelijk is. De spreekkamers zijn afgesloten met een mooie glazen pui van strak tegen elkaar gekitte glasplaten.

Het industriële karakter was de basis voor de uitstraling van de ruimtes, maar de nieuwe toevoegingen zijn duidelijk herkenbaar. De originele ruwe wanden worden afgewisseld met strakke gestucte wanden in warme kleuren. Eyecatcher in het interieur is de trap naar boven. De trap is uitgevoerd in robuust staal, waar eveneens persroosters in zijn opgenomen. Het strakke hekwerk van staal en strekmetaal loopt door in de balustrade en benadrukt de verdeling van de ruimte.

Mede vanuit een duurzaamheidsgedachte zijn er zo min mogelijk nieuwe materialen toegevoegd. De overige materialisatie is gebaseerd op het verwerken van zo veel mogelijk hergebruikte of her te gebruiken grondstoffen. Zo is voor de vloerbedekking gekozen voor jute en is het meubilair gemaakt van steigerhout. Om verder de toepassing van kunstlicht te beperken zijn 2 daklichten aangebracht.

Deze oude fabrieksruimte wordt op dit moment weer volop en vol enthousiasme gebruikt door 123 makelaars en is met kleine aanpassingen een mooie nieuwe fase in zijn bestaan begonnen.

Andere projecten

Loft de admiraal
Woonconcepten

Meer informatie? Neem contact met ons op!