CUBE architecten ontwikkelt creatieve strategieën voor ruimte, transformatie, duurzaamheid en wonen. CUBE is een ambitieus en ondernemend architectenbureau waar strategisch denken centraal staat. Daarbij willen wij een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Ons werkterrein omvat interieurontwerpen en (collectief) particuliere woningen, maar ook herontwikkelingsopgaven, duurzaamheidsadviezen en speciale projecten in de openbare ruimte. Wij spelen hierbij in op actuele vraagstukken en zoeken naar slimme en hoogwaardige mogelijkheden voor het (her)ontwikkelen van gebouwen of (woon)concepten.

CUBE architecten staat voor een inhoudelijke en integrale aanpak. Een succesvol project benut alle mogelijkheden die het in zich heeft; ruimtelijk, conceptueel, programmatisch, financieel en functioneel. Wij ontwikkelen aan de basis een goed totaalconcept waarin gezamenlijke uitgangspunten worden vastgesteld.

Wij geloven in de dynamiek van de omgeving en de opgave. Een ontwerp is meer dan het realiseren van m2’s. Het is een integrale strategie om slimmer en beter ruimte te creëren voor toekomstige gebruikers en initiatieven.

CUBE-architecten is opgericht in 2005 door Pieter van der Pot en Remco Wilcke. Niet veel later is ook Marloes van Heteren onderdeel van CUBE geworden. Twee laatst genoemden zijn in de loop der jaren met andere ondernemingen buiten de architectuur verder gegaan. Op dit moment leidt Pieter van der Pot CUBE-architecten.

Zie hier een aantal van onze projecten