Restaurant Stork

HerontwikkelingInterieur

Een oude industriële loods van 1100 m2, op een van de mooiste plekjes aan de Amsterdamse IJ-oevers, is mede door CUBE en SOLUZ architecten getransformeerd tot een prachtig café en het grootste visrestaurant van Europa.

RESTAURANT STORK is een van de pioniers in het project DE OVERKANT. Dit project omvat de herontwikkeling van de voormalige Storkfabriek in Amsterdam Noord. Er wordt gestreefd naar de realisatie van een kwalitatief hoogwaardige locatie met een hoog industrieel karakter, waarin verschillende creatieve gebruikers, evenementen, cultuur en horeca, de komende 15 jaar hun plek kunnen vinden. Op termijn heeft dit gebied de potentie om, met behoud van verschillende elementen, uit te groeien tot een hoogwaardig en uniek, woon- werk- en recreatiegebied.

CUBE en SOLUZ architecten zijn in opdracht van Eigen Haard verantwoordelijk voor de herbestemming van deze 30.000 m2 bedrijfsruimte voor de komende 15 jaar. Daarnaast maakten zij ook het definitief ontwerp voor het restaurant. Het interieur ontwerp en de realisatie hiervan is gedaan door Interior Shock.

Om de oude fabriekshal geschikt te maken voor zijn nieuwe functie zijn in de eerste plaats grote openingen in de gevel gemaakt door middel van volledig te openen vouwpuien. Daarnaast zijn de oorspronkelijke hoge fabrieksramen naar beneden toe verlengd. Door deze ingrepen is voldoende licht in de ruimte gebracht, is er een indrukwekkend uitzicht op het IJ gecreëerd en is er zomers een directe toegang tot het terras aan het water ontstaan.

Alle voorzieningen zijn achter een lange doorgaande wand geplaatst. De wand is zowel in de lengte als in de hoogte losgehouden van de bestaande constructie. De grote open industriële ruimte wordt hiermee in tact gelaten, maar de simpele ingreep is als nieuwe autonome toevoeging sterk aanwezig. Door verschillende openingen in de wand wordt letterlijk een ‘kijkje in de open keuken’ gegeven.

Voor de inrichting en styling is door Interior Shock veelal gekozen voor hergebruikte elementen, zoals kabelrollen, betonnen rioolbuizen en pallets. Dit past binnen het concept om zo min mogelijk nieuwe materialen en toevoegingen te gebruiken.

De enorme bar staat centraal in de ruimte op de grens tussen het café en het visrestaurant. Van hieruit is enerzijds overzicht en is een centrale organisatie mogelijk en anderzijds biedt het mogelijkheden om verschillende sferen aan weerszijde van de bar te creëren.

* DE INTERIEUR EN DE STYLING VAN DIT PROJECT IS GEDAAN IN SAMENWERKING MET INTERIOR SHOCK

* KLIK HIER VOOR DE WEBSITE VAN RESTAURANT STORK

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu