Paagman Bookshop

InterieurObjecten

In dit ontwerp voor een nieuw verkooppunt van boekhandel Paagman in de entreehal van de centrale bibliotheek in Den Haag is de opgave gereduceerd tot haar essentie; een boekenkast.

Het plan bestaat uit twee langwerpige boekenkasten met doorgangen die met de ronding van de gevel meelopen. In de kasten zijn de kassa, poortjes en comfortabele leesplekken geïntegreerd. Het geheel is omkaderd door de felle huiskleur van Paagman. Door een ruime maat tussen de planken toe te passen is het een transparante boekenkast geworden.

Vanuit de winkel heeft men zicht op het plein en voor de voorbijganger zijn zowel de klanten als de boeken goed zichtbaar. De lange kasten vol kleurige boeken vormen zo hun eigen ‘etalage’ die de voorbijganger verleiden om binnen te treden. Door de planken in het RVS frame omkeerbaar te maken, is de boekenkast aan te passen op de gewenste vorm van etaleren; face-to-face of rug-aan-rug.

*Dit project is in samenwerking met Midred van der Zwan (Millies) en Jorrit Houwert (+31 architecten) ontstaan.

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu