Ruigrok

HerontwikkelingInterieurKantoor

In de voormalige graansilo zocht marktonderzoeksbureau Ruigrok|NetPanel naar een eigen kleurrijke identiteit. De werkplekken konden los in de ruimte komen te staan, maar er was ook behoefte aan een aantal extra onderzoeksruimten.

CUBE ontwierp de ‘onderzoeksBOX’ en gaf kleur en warmte aan de stoere ruimte. De BOX staat direct bij de ingang zodat de te interviewen groepen direct opgevangen kunnen worden en het kantoor zelf geheel open kan blijven. Om niet teveel daglicht weg te nemen is de BOX transparant gehouden met PROFILIT glasprofielen. De BOX is bovendien laag genoeg om daglicht van de hoger gelegen ramen binnen te laten.

De huiskleuren van Ruigrok|NetPanel, paars en bordeauxrood, zijn gecombineerd met meer vale kleuren als betongrijs, hout en glasgroen. CUBE heeft de sfeer van de silodam uiteraard waar mogelijk behouden en heeft gekozen voor grote elementen en duidelijke vormen. Industrieel aandoende iconen geven een aantal verschillende functies in het gebouw aan. Naslagwerk en geleverde rapporten van marktonderzoeksbureau Ruigrok|NetPanel hebben een plek gekregen in klassiek bibliotheekhoekje. Tussen de enorme betonnen stortkoker staat een oude leren fauteuil, een notaris lamp en een donkere bibliotheekkast met bibliotheek-ladder.

Als de onderzoekskamers bezet zijn wordt op de insteekverdieping rond één van de stortkokers vergadert achter half transparante akoestische panelen. De panelen bieden privacy en hebben een gunstig effect op de akoestiek van de betonnen ruimte. Een houten vloer en een bijna 4 meter hoog verlicht doek accentueert de lunchruimte aan waar op gekleurde stoelen gezamenlijk aan één grote tafel gegeten wordt. Op het doek staan portretten van alle werknemers. Op de toiletten zijn bijna 3000 visitekaartjes verwerkt die directeur Marja Ruigrok in de 15 jaar dat haar bedrijf bestaat verzamelde. Alle wanden en de vloeren zijn beplakt met de visitekaartjes waarna er een laag epoxyhars overheen op is aangebracht.

Andere projecten

Twiske
Komeet

Meer informatie? Neem contact met ons op!