De Groene Bocht

DuurzaamheidHerontwikkelingInterieurKantoor

Alleen door duurzaamheid integraal toe te passen, kunnen we doorgeven. Voor De Groene Bocht is het daarom niet de vraag of, maar hoe snel we overstappen naar een duurzame economie.

Onze missie is om zoveel mogelijk bedrijven, partijen, initiatieven, personen en ideeën samen te brengen die deze transitie willen versnellen. De Groene Bocht biedt deze innovators de mogelijkheid om op een eenvoudige en toegankelijke manier kennis, ervaring en netwerk te delen en gezamenlijk successen af te dwingen. De meest overtuigende en toegankelijke manier van kennis delen is nog altijd die van mond op mond. Persoonlijke ervaringen, persoonlijke ontmoetingen en discussies met anderen met gelijke uitdagingen zijn daarom het meest waardevol. De Groene Bocht biedt de mogelijkheid en de ruimte om deze interactie te stimuleren.

De missie gedreven bedrijfverzamelpanden van De Groene Bocht laten daarom alleen duurzame koplopers toe. Inmiddels werken er zo’n 20 duurzame bedrijven met in totaal 120 mensen vanuit een Groene Bocht in allerlei verschillende werkvelden. Zonder overheidssubsidie, maar met de steun van de pandeigenaren, enthousiaste (markt)partijen en partners, en de juiste prioriteiten kan De Groene Bocht unieke locaties aanbieden.

De locaties beschikken naast kantoorruimtes ook over een receptie, ‘café’, keuken en vergaderruimten die ook voor externen beschikbaar zijn. Uiteraard wordt er geïnvesteerd in de panden zelf door middel van ledverlichting, materialisatie, energiemonitoring en eigen opwek. Daarnaast wordt afval gescheiden opgehaald, is er biologische koffie, thee en catering en worden elektrische laadplekken aangeboden.

De Groene Bocht laat zien dat duurzaam niet minder is, maar anders, leuker en beter. Inmiddels doet de Groene Bocht dat op twee prachtige locaties aan de Keizersgracht, waar verschillende inspirerende partijen, netwerkborrels, presentaties en evenementen hun weg naar vinden.

De unieke samenstelling van partijen en partners maken van De Groene Bocht het duurzame centrum van Amsterdam.

*DOWNLOAD HIER DE FLYER

Andere projecten

Woonconcepten
Cluster 2

Meer informatie? Neem contact met ons op!