Keizersgracht

InterieurWonen
badkamer vrijstaand bad
Verbouwing grachtenpand aan de Keizersgracht.

Bij sommige projecten is het proces zo verweven met het eindresultaat dat het er niet meer los van te zien is. Woningen voor particulieren waarbij we actief met de bewoners zelf het huis vormgeven zijn hier vaak de beste voorbeelden van. Het verhaal achter de verbouwing van dit grachtenpand wordt bijna letterlijk vertelt door de woning.

Familiehuis.

Het 450 m2 grote monumentale grachtenpand aan de Keizersgracht moest (weer) een echt familiehuis worden. De bewoners waren graag intensief betrokken bij iedere stap van proces. Ze hadden uiteenlopende wensen en ideeën die niet altijd een logische match lijken. Modern en klassiek, Europees en Persisch, architectuur en vormgeving maar ook huiselijkheid. Samen met de familie, maar ook met Bureau Monumenten & Archeologie, zochten we naar de ideale oplossing waarin al deze interesses een plek kregen.

De verbouwing.

Het grachtenpand is voor een groot deel gestript. Maar de monumentale delen en details zijn uiteindelijk behouden of in ere hersteld. Binnen die monumentale schil is het interieur modern en strak vormgegeven. Op iedere verdieping is een losstaand element met afgeronde hoeken toegevoegd. Dit is steeds de centrale kern die op elke verdieping in een apart materiaal is vormgegeven. In de ruimtes daaromheen is veel maatwerkmeubilair terug te vinden, met vaak Perzische verwijzingen daarin verwerkt.

Indeling.

Op de begane grond zijn in het centrale element iepehout, het toilet en de nieuwe entree tot de kelder opgenomen. De keuken bestaat uit 2 delen. De betonnen bladen en kaders met afgeronde hoeken worden afgewisseld met enerzijds een moderne kastindeling en anderzijds met houten deuren voorzien van een print van Perzische tapijten. Om meer licht in de keuken te krijgen zijn enkele beloopbare daklichten meegenomen in het dakterras erboven.  Op de eerste verdieping zijn de monumentale stijlkamers gerestaureerd. De installaties zijn aangepast maar verder is deze verdieping ongewijzigd. De tweede verdieping is helemaal voor de ouders van de familie. In een langgerekt element in het midden van de verdieping van de afsluitbare functies opgenomen. Daaromheen maatwerkmeubilair zoals het bedmeubel en een kledingkast langs de hele wand voorzien van in patroon gesneden deuren. De derde verdieping is dan weer het domein van de kinderen. De badkamer is heier het centraal element waar omheen gerend kan worden. In het element is een leesbankje in opgenomen en de geboortejaren van de kinderen staan er als sporticonen op geschilderd.

Uiteindelijk is door de intensieve samenwerking met de bewoners, de monumentenstatus en het dynamische ontwerpproces een zeer bijzonder en persoonlijk project ontstaan. Een project dat eigenlijk nooit af is!

Ook geïnteresseerd in wat wij voor jullie kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

verbouwing grachtenpand
amsterdam canalhouse design
badkamer vrijstaand bad
Verbouwing grachtenpand
amsterdam canalhouse design
bathroom design
badkamer vrijstaand bad
amsterdam canalhouse design
pattern eclectic design
kids room design

Andere projecten

Transformatorweg
Jordaan

Meer informatie? Neem contact met ons op!