Europakwartier

Wonen

De grote ontwikkelingen die voor Europakwartier in Almere-Poort op de agenda stonden, zijn door de crisis in een impasse geraakt. Almere zoekt de oplossing in kleinschaligheid en een nieuwe methode van gebiedsontwikkeling die geen onderscheid maakt tussen particulieren en grote institutionele partijen.

In opdracht van woningbouwvereniging Eigen Haard onderzocht CUBE hoe op verschillende locaties de doelstellingen van de opdrachtgever gerealiseerd konden worden binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden.

We richtten ons hierbij op een gedifferentieerd, ontspannen, maar stedelijk woonmilieu. Gezien de huidige woningmarktontwikkelingen is de locatie voor een aantal doelgroepen interessant. Wij hebben een aantal woningtypologieën benoemd, die overeen komt met de ruimtelijke wensen van deze doelgroepen. Kernwaardes als kleinschaligheid, differentiatie, grondgebonden, groen, ruimtelijk en kindvriendelijk staan verder aan de basis van alle modellen.

In onze uitwerkingsmodellen hebben geprobeerd een zo breed scala aan mogelijkheden te laten zien. De gekozen parkeeroplossing bepaald grotendeels de variatie in modellen. De kenmerken van de locatie worden zo optimaal mogelijk ingezet, er worden verschillen belevingswerelden gecreëerd en er is een gradatie in openbaar en privé-buitenruimte.

Andere projecten

Buikslotermeer
Landmark Cruquius

Meer informatie? Neem contact met ons op!