Buikslotermeer

DuurzaamheidOntwerpWonen

Het kavel ligt aan een redelijk anoniem zijstraatje van de dijk, aan het water en uitkijkend op het groen. CUBE is gevraagd hier een duurzaam familiehuis voor een gezin met kleine kinderen te ontwerpen waarvan het woongedeelte zich maximaal op de buitenruimte richt.

De glazen onderbouw richt zich dan ook op zowel het terras als de tuin. Ook de verbinding met de straat van zowel de woning als de private tuin is belangrijk. Een grote poort met dubbele deuren kan daarom de buitenruimte openen naar de straat via welke ook het glazen woongedeelte vanaf de straat toegankelijk is. Als de poort gesloten is biedt een groot raam in de stenen muur een verbinding tussen woning straat. De meer gesloten houten bovenbouw leunt over deze stenen muur en de glazen onderbouw. Dit overstek zorgt er voor dat in de zomer, als de zon hoger staat, de opwarming door de zoninstaling deels wordt tegengehouden. Ook de energiezuinige installaties en hoge isolatiewaarden maken het huis erg efficient in het gebruik van energie.

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu