Atelier kazernestraat

HerontwikkelingInterieurWonen

Een energiezuinige nieuwbouw woning met CUBE architecten. De verbouwing van een oude vervallen loods was de eerste fase van ons project aan de Kazernestraat in Amsterdam. De ruimte is helemaal gestript en ontdaan van alle toevoegingen die er de laatste jaren zijn gedaan en de kozijnen aan de achterzijde zijn gerestaureerd. De ruimte is vervolgens voorzien van een nieuwe betonvloer, inclusief al het leidingwerk en vloerverwarming en van geïsoleerde voorzetwanden.

In de ruimte is een voorzieningen ‘doosje’ geplaatst met daar in een de keuken en een badkamer. Een ander vast element is het keukenblok dat gemaakt is van een oude industriele werkbank. Doordat het keukenblok op een marmeren tegelvloer staat dat afwijkt van de gevlinderde betonvloer valt het extra op. De bestaande gevelopeningen zijn naar beneden toe uitgezaagd en ingevuld met slanke, volledig te openen stalen puien. Hiermee wordt een relatie gelegd met de tuin en het geheel heeft geresulteerd in een hoge lichte atelier ruimte die naast industriële kenmerken ook een warme uitstraling heeft.

De tweede fase was de nieuwbouw woning. De oude loods was nu al enige tijd bewoonbaar en zodra vergunningen binnen was werd begonnen met de twee nieuwe delen. Deze geheel houten nieuwbouw vormt nu samen met de oude loods 1 grote woning. Wel kan de woning gebruikt worden als 1, 2 of 3 verschillende woningen mocht dat ooit nodig zijn. Via een warmtepomp wordt de woning verwarmd en 1 van de dakvlakken ligt vol met zonnepanelen.

Ook een energiezuinige nieuwbouw woning bouwen met CUBE architecten? Neem contact met ons op!

 

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu