Jordaan

HerontwikkelingInterieurWonen
Projecten voor een duurzame samenleving
Woonhuis met hangnet in de Jordaan.

Dit woonhuis met hangnet van 4 lagen midden in de Jordaan heeft op alle lagen een totaal nieuwe indeling gekregen. Op 2e verdieping is de woning uitgebouwd en het dak is iets opgetild. Alle trappen zijn veranderd en verplaatst, de kozijnen in de achtergevel zijn aangepast, vloeren zijn horizontaal geplaatst, het dak is vervangen door geisoleerde dakplaten en uiteraard zijn de keukens en badkamers nieuw.

Begane grond.

Vooral het ophogen van het dak van een oud pand midden in het centrum van Amsterdam had wat voeten in de aarde. Maar ook de nieuwe indeling over alle verdiepingen langs nieuwe trappen is in een relatief smalle woning een mooie puzzel. Vooral de nieuwe trap naar de eerste verdieping kreeg extra aandacht. Deze trap van dunne stalen platen hangt deels aan de wand en deels aan de vloer. Het dunne stalen deel van trap sluit aan op een aantal eiken bloktreden. Deze bloktreden gaan over in de keuken en een podium waar de houtkachel op staat. Op deze verdieping vind je de keuken en de veel gebruikte lange zit-, werk-, borrel-, en eettafel.

Eerste en tweede verdieping.

De eerste verdieping bestaat uit de woonkamer en een werkkamer. Vanuit de woonkamer is het hangnet bereikbaar. Dat is een groot veiligheidsnet dat voor het grote raam hangt. De ideale plek om een boekje te lezen. De 2e verdieping is verlengd met een uitbouw. De begane grond en eerste verdieping zijn ooit eerder al uitgebouwd. Door deze extra diepte konden we hier twee ruimte slaapkamers en een grote badkamer kwijt.

De zolder.

Omdat we uiteindelijk het dak (en dus de gevels) mochten ophogen werd de zolder een volwaardige verdieping. Hier vinden we nu een slaapkamer, badkamer en dakterras.

Ook geïnteresseerd in een verbouwing? Neem contact met ons op!

Andere projecten

Transformatorweg
Haquartstraat

Meer informatie? Neem contact met ons op!