woning PHO – vergunningsvrije uitbouw

Wonen

Vergunningsvrije uitbouw

Voor deze specifieke vergunningsvrije uitbouw hebben we een combinatie van drie materialen gebruikt:

  • Glaspuien met houten kozijnen: Zorgen voor veel natuurlijk licht en creëren een fraaie overgang tussen binnen en buiten.
  • Houten latten: Het hout zal met de tijd vergrijzen, waardoor de kleuren harmonieus in elkaar overgaan en een natuurlijk geheel vormen.
  • Grijze baksteen: Deze sluiten na de vergrijzing van de houten latten en kozijnen mooi aan bij het geheel

Vormgeving

De keuze voor de vorm van de uitbouw is esthetisch en functioneel. We hebben gekozen voor een geknikte gevel met een klein overstek, wat zorgt voor een vloeiende overgang naar het terras en de tuin. Deze vorm keuze verzacht de overgang en creëert een gevoel van openheid en ruimte.

Maximale Lichtinval

Een groot dakraam zorgt voor overvloedig daglicht in de nieuwe ruimte. Dit niet alleen verlicht de binnenruimte prachtig, maar verbindt ook de binnen- en buitenomgeving, waardoor de uitbouw een verlengstuk van uw tuin wordt.

 

Ook een vergunningsvrije uitbouw? Neem contact met ons op!

In dit geval betrof het een uitbouw ontwerp voor een woning. Maar ook voor andere opgaven beginnen we altijd met met een Schetsontwerp. Daarin vragen we eerst om alle wensen, eisen en ideeën die er waarschijnlijk al leven. Vervolgens schetsen we in 2D en 3D tekeningen verschillende opties. Het doel van deze opties is niet altijd om direct tot een eind conclusie te komen. Soms worden onderdelen van verschillende varianten samengevoegd tot een nieuwe optie. Pas als er een schets ligt waar iedereen tevreden mee is gaan we verder met het nauwkeuriger uitwerken van de tekeningen en details.

Andere projecten

26M – Opbouw van een extra verdieping
KD27 woning in oud pakhuis

Meer informatie? Neem contact met ons op!