HSS15 woning uitbouw

HerontwikkelingWonen
bamboe gevel met veel glas

Uitbouw met bamboe gevel en veel glas

Het ontwerp voor de uitbouw van deze woning bestaat uit 2 verdiepingen van verschillende diepte. De donkere bamboe gevel met veel glas oogt vanuit de tuin daardoor minder massief. De grote glasvlakken betrekken de tuin bij de woning en maken van de slaapkamer met vrijstaand bad een hele lichte ruimte.

Het terug liggen van de eerste verdieping is in dit geval een eis uit het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan bepaalt wat we wel en niet mogen op een bepaalde plek. Maar doordat de eerste verdieping terug ligt oogt de tweelaagse uitbouw veel minder massaal. Veel opdrachtgevers willen vaak zoveel mogelijk m2’s creëren.  Als er toch verbouwd wordt dan is dat extra stukje nauwelijks duurder tenslotte. Maar het is voor het beeld vanuit de tuin, en daarmee de sfeer in de tuin, heel bepalend. Voor beiden is wat te zeggen, het is een afweging die je zorgvuldig moet nemen.

Ook een woning verbouwen en uitbouwen? Neem contact met ons op!

We beginnen een opgave altijd met met een Schetsontwerp. Daarin vragen we eerst om alle wensen, eisen en ideeën die er waarschijnlijk al leven. Vervolgens schetsen we in 2D en 3D tekeningen verschillende opties. Het doel van deze opties is niet altijd om direct tot een eind conclusie te komen. Soms worden onderdelen van verschillende varianten samengevoegd tot een nieuwe optie. Pas als er een schets ligt waar iedereen tevreden mee is gaan we verder met het nauwkeuriger uitwerken van de tekeningen en details.

 

Andere projecten

Buiksloterham – nieuwbouw woning
DHN6 winkel transformatie

Meer informatie? Neem contact met ons op!