Restaurant Y&R

HerontwikkelingInterieurKantoor

In een gebouw dat verschillende reclame kantoren herbergt was een restaurant nodig dat gebruikt kon worden door medewerkers, klanten en relaties.

De voormalige opslag is getransformeerd tot een restaurant met een capaciteit van meer af dan 100 mensen tegelijk. In het restaurant is plek voor een keuken, bar, coffee-corner, leestafel, dartplek en een tafelvoetbalspel. De rode stoelen die in een uitsparing van de muur zijn geplaatst en versierd met reclame posters zijn een opmerkelijke toevoeging. Deze intieme stoelen staan nu bekend als de “love seats”.

De koffie corner/bar is gescheiden van het grote open restaurant door drie niet-verplaatsbare ‘booths’. Om meer flexibiliteit te verkrijgen in het gebruik en om de grote open ruimte naar wens om te zetten naar kleiner segmenten, zijn ook enkele verplaatsbare ‘booths’ toegevoegd. Zij staan los in de ruimte wanneer deze wordt gebruikt als een restaurant, maar voor feesten en presentaties kunnen zij worden verplaatst naar de zijkanten.

Een muur in de midden van het wandelgebied belemmert het uitzicht naar de balie en de keuken. De beamer in het plafond, en het materiaal van de muur maken het tot een projectiescherm voor video’s en presentaties als dat nodig is. Om de functie van de keuken benadrukken zijn de tegels van de achterwand bedrukt met grote delen van groenten. Verlichting en airconditioning is geïntegreerd in en vormen het plafondlandschap en in plaats van het systeemplafond van de voormalige opslag werden unieke plafond armaturen ontwikkeld.

*Dit project is in samenwerking met Midred van der Zwan (Millies) en Jorrit Houwert (+31 architecten) ontstaan.

Andere projecten

D-tower
Woonboot Pater

Meer informatie? Neem contact met ons op!