Buiksloterham – nieuwbouw woning

DuurzaamheidWonen
Zelfbouw Buiksloterham 15

Nieuwbouw woning op zelfbouwkavel

Op kavel 3 in de Buiksloterham werd op meerdere zelfbouwkavels door middel van particulier opdrachtgeverschap gebouwd. Een nieuwe energieneutrale nieuwbouw woning laten bouwen en ontwerpen met een architect is uitdagend en leuk.

Ontwerpen met de bewoners zelf is iets dat we veel doen, soms nieuwbouw, soms herbestemmingen en soms grondige verbouwingen. Het is door de verschillende wensen en ideeen van de bewoners altijd anders en heel erg leuk om te doen. In dit geval was er vanuit de gemeente een eis die de hoofdvorm al redelijk bepaalde, met een voor- en een achterhuis en eigenlijk geen plek voor een echte tuin. Maar wel voor een dakterras.

De 240 m2 grote energieneutrale woning krijgt een open woon-, kook-, eet- en leefgedeelte van 6 meter hoog, met halverwege nog gedeeltelijk een tussenverdieping waar netten aan hangen om als een hangmat in te liggen. De bakstenen en hoten gevels krijgen een aantal subtiele maar spannende details. Het pand gaat zeer zuinig met energie om en wekt zelf de energie op die het toch nog nodig heeft. Ondanks het formaat van de woning en de energie-installaties (zoals het energiedak, warmte opslag etc) zal de woning met een bescheiden budget gerealiseerd kunnen worden.

Ook een energieneutrale woning ontwerpen en bouwen met een architect? Neem contact met ons op!

 

Andere projecten

Japanese Inn
HSS15 woning uitbouw

Meer informatie? Neem contact met ons op!