Kloveniersburgwal

InterieurWonen
curvy corian
Curvy corian kitchen

Een bestaande woning in een monumentaal grachtenpand is verbouwd en opnieuw ingericht. Eind jaren tachtig is deze voormalige winkel al eens op bijzondere wijze getransformeerd tot zeer open en karakteristieke loft. De uitdaging van het ontwerp lag erin om enerzijds een zeer herkenbare en functionele nieuwe toevoeging te doen, maar anderzijds respect te tonen voor het onderhavige ruimtelijke ontwerp en de monumentale status. De opdrachtgever houdt van koken en wenste een unieke keuken waar tijdens het koken veel contact met gasten mogelijk was.

Wij stelden 1 nieuw element voor waarin keuken en eettafel geintegreerd werden en dat zich vormt naar de ruimte en routing van het appartement. Daarnaast gaat de vloer met een aantal niveauverschillen over in een loungeplek aan de gracht waar in de avondzon een wijntje gedronken kan worden naast het kookeiland. Een nieuwe kastenwand benadrukt de verbinding van de voor en achterzijde van het appartement en ook de patio wordt beter bij het huis betrokken door een hardstenen vloer van de patio in de woning door te trekken. Bovendien is op subtiele wijze een extra opgang naar de verdieping gecreeerd, door in de voorruimte vrijhangende traptreden op te nemen.

De vloer van de voorruimte is samengesteld uit verschillende oude vloerdelen die bij elkaar een rauwe en vooral levendige uitstraling hebben. In contrast hiermee is het keukenblok geheel uitgevoerd in strak Corian, waarin kookpitten, wasbakken en opbergruimte volledig geintegreerd worden. De vloeiende vorm van het keukenblad loopt over in een zwevend tafelblad dat door staalkabels aan het plafond is bevestigd. In een van de 6 industriele lampen aan het plafond is de afzuigkap verwerkt. De beperkte en lastig indeelbare voorruimte zal gebruikt kunnen worden als ruime en luxe lounge- en eetkeuken.

Andere projecten

Haquartstraat
Plaza Weesperstraat

Meer informatie? Neem contact met ons op!