Verbouwen van een loft – Brouwersgracht

HerontwikkelingWonen
Verbouwen van een loft

Verbouwen van een loft

Het verbouwen van een loft is extra speciaal als het daarvoor ook echt nog een pakhuis was. Dit karakteristieke loft bevind zicht op de eerste verdieping van een historische pakhuis en rijksmonument aan de Brouwersgracht in het centrum van Amsterdam.

Voorafgaand aan de verbouwing bestond deze verdieping nog uit 2 gescheiden lage, diepe en donkere ruimtes van 100 m2, die gebruikt werden voor opslag. Met het ontwerp van het appartement werd tevens een bestemmingswijziging bij de gemeente aangevraagd om de functie te kunnen veranderen in wonen. In 2008 was deze verdieping van het oude pakhuis volledig getransformeerd naar een luxe woonruimte van 200 m2.

In de architectuur is gezocht naar een contrast tussen historische elementen en nieuwe minimale toevoegingen. In de tussenmuur is op strategische plekken een doorbraak gemaakt. De monumentale houten vloer en zware balken zijn behouden en waar nodig hersteld. Nieuwe onderdelen zoals de keuken, de badkamer en nieuwe wanden zijn als zodanig herkenbaar en onderscheiden zich duidelijk qua materialisatie en vormgeving.

In de diepe en relatief lage ruimte is de inval van daglicht erg belangrijk, vandaar dat er is gekozen voor een open plattegrond. De benodigde kastruimte en keuken zijn in de lengte richting van de plattegrond geplaatst, om de lichtinval aan de voor- en achterzijde zo min mogelijk te belemmeren. De open plattegrond past ook in het concept om zo min mogelijk toe te voegen aan het oude monument.

De badkamer is het centrale element in de woning en ligt op het knooppunt van open­baar en privé. De ronde transparante badkamerwand is opgebouwd uit 1000 speciale glasblokken en vormt ‘s avonds een subtiel lichtobject in de woning.

Ook geïnteresseerd in het verbouwen van een loft? Neem contact met ons op!

Verbouwen van een loft
Verbouwen van een loft
Verbouwen van een loft
Verbouwen van een loft
Verbouwen van een loft

Andere projecten

Lightleaves @Ruigrok
Latherusstraat

Meer informatie? Neem contact met ons op!