DHN6 winkel transformatie

HerontwikkelingKantoor
winkels ombouwen naar woningen
Transformatie: leegstaande winkels ombouwen naar woningen

Leegstaande panden transformeren naar een nieuwe functie is niet altijd makkelijk. Leegstaande winkels ombouwen naar woningen betekent vaak dat extra rekening moet worden gehouden met privacy. Maar ook met de leefbaarheid van het straatbeeld.

In dit geval lag het pand met grote glazen etalage ruiten direct aan een winkelstraat. Daarboven leek een bakstenen volume te zweven. We wilden deze karakteristieke 2 deling behouden maar toch voor voldoende privacy voor de nieuwe woningen zorgen.

De nieuwe gevel krijgt een smalle maar diepe verticale verdeling. Inkijk van langs lopend winkelpubliek wordt door die diepte en smalle breedte beperkt. Omdat het pand aan het eind van een rustige winkelstraat ligt is de inkijk sowieso beperkt. Door de horizontale glasstrook onder het bakstenen volume blijft het karakter behouden.

Door de verschuiving naar online winkelen en thuiswerken en de krappe woningmarkt zal transformatie van leegstaand vastgoed interessant blijven. Winkels ombouwen naar woningen is daar maar een onderdeel van. Zulke herbestemmingen zijn afhankelijk van soepele regelgeving en vragen om een zorgvuldige uitwerking van architecten en ontwikkelaars.

Ook geïnteresseerd in herbestemmingen of transformatie-projecten? Neem contact met ons op!

transformatie leegstaand vastgoed
winkels ombouwen naar woningen
winkels ombouwen naar woningen
transformatie leegstaand vastgoed
herbestemming winkelpanden
winkels ombouwen naar woningen

Andere projecten

HSS15 woning extensie
Staalweg Delft

Meer informatie? Neem contact met ons op!