Latherusstraat

Wonen

Wij hebben een klein en voormalig arbeidershuisje uit de jaren 20 compleet gerenoveerd en getransformeerd tot een hedendaagse gezinswoning.

Oorspronkelijk was dit huis in Amsterdam Noord 60 m2 groot met een kleine tuin. Op het eerste oog geen geschikt huis om in te wonen voor een gezin met 2 kinderen. De recente ontwikkelingen in de omgeving, zoals de aanleg van de Noord-Zuid lijn, het Noorderpark, de nabijheid van het Centraal Station en overige ontwikkelingen in Noord spraken echter in het voordeel van de locatie. Daarnaast was dit gebied  in het verleden onderontwikkeld en daarom een stuk betaalbaarder dan de rest van Amsterdam.

In ons ontwerp lag de uitdaging om het totale vloeroppervlak 1,5 keer te vergroten. Dit hebben we gerealiseerd door de begane grond uit te bouwen en de zolder toegankelijk te maken door het verstevigen van de vloer en trap en het aanbrengen van een dakkapel. De nieuwe glazen gevel van de uitbouw zorgde ook voor een stuk meer licht in de woning, aangezien de oorspronkelijke gevel zeer gesloten was. Bovendien is door de openslaande deuren de relatie tussen de woonkeuken en de tuin aanzienlijk verbeterd.

De plattegrond van dit kleine eengezinshuis is uiteindelijk zeer efficiënt en biedt ruimte aan 3 slaapkamers, 2 toiletten, een bad, een douche en een afgesloten washok. Zo is een kleine arbeiderswoning uit 1920 veranderd in een gewilde hedendaagse gezinswoning met tuin in Amsterdam.

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu