Inspiration Centre

HerontwikkelingInterieur

Een voormalige bedrijfshal in Haarlem is getransformeerd tot het RHEINZINK ‘INSPIRATION CENTRE’. Opdrachtgever RHEINZINK wilde in de oorspronkelijke grote productiehal en aangrenzende kantoorruimten met minimale middelen een multifunctioneel centrum realiseren waar alle aspecten van het merk RHEINZINK konden worden gedemonstreerd. Daarnaast moest het Inspiration Centre faciliteiten bieden voor vergaderingen, workshops, presentaties en praktijkscholingen, maar ook ruimte voor een café-gedeelte, kantoor- en adviesruimte.

De belangrijkste ingrepen concentreren zich in de grote hal. In dit publieke gedeelte is de industriële uitstraling zoveel mogelijk intact gehouden en gecombineerd met een nieuwe identiteit voor het Inspiration Centre.

In de centrale hal hebben we een duidelijk nieuw element toegevoegd, dat alle programma-onderdelen met elkaar verbindt en hart van het Inspiration Centre vormt. De wanden bieden ruimte voor presentatiepanelen en foto’s terwijl de vorm van het element verschillende plekken in de ruimte creëert. De bovenzijde is getrapt, waardoor er een route over een groot daklandschap is ontstaan. Op het ‘tribune’-gedeelte kan men de RHEINZINK film zien en presentaties bijwonen. In het element is bovendien een intieme adviesruimte gerealiseerd. Ter plaatse van de entrée is een grote bar- en receptie zone gecreeerd, die grenst aan het loungegedeelte. Achterin is ruimte voor scholing en seminars .

Qua materialisatie is gezocht naar een materialen en kleuren die mooi samengaan met de verschillende zinktoepassingen en de industriële uitstraling versterken. Een van de belangrijkste uitdagingen was bovendien om eenheid in het geheel te brengen. Het nieuwe element is geheel opgebouwd uit OSB plaat, waarvan de bovenzijde is afgewerkt met zink. In samenwerking met de opdrachtgever zijn met steigerpijpen en houten delen enkele tafels gemaakt en met zinken hemelwaterafvoeren zijn eigentijdse kroonluchters bedacht. Gekleurde teksten en deuren duiden de verschillende plekken aan.

Met simpele toevoegingen en de focus op een centraal element is het bezoek aan het Inspiration Centre een inspirerende ervaring geworden en wordt een mooi visitekaartje voor het merk RHEINZINK afgegeven.

 

Andere projecten

Overhoeks
Hoofdkantoor Vandebron

Meer informatie? Neem contact met ons op!