Haquartstraat

Wonen

De woning van 450m2 is volledig verbouwd en zowel op de tweede verdieping als op de begane grond uitgebouwd. De verlengde woonkamer biedt extra leefruimte op de begane grond en een betrekt de tuin en het terras vrijwel naadloos bij het interieur. Daar zorgen drie enorme glazen schuifdeuren van ieder 3×1,8 meter voor. De schuifdeuren hebben een nauwelijks zichtbaar kader en het kozijn is in de wanden, vloer en plafond weggewerkt.

De keuken direct achter de schuifdeuren kan zo in de zomer makkelijk bij het terras getrokken worden. De keuken bestaat uit een groot wengé houten kastenwand, waarvan de kopse kant zelfs buiten doorloopt. De schuifdeuren sluiten hier dus direct op aan. Het volledig RVS kookeiland van 3,7×1,2 meter is zwevend opgehangen aan een kolom. De kolom was constructief nodig omdat zowel de gevel als een draagmuur zijn veranderd. Het was echter ook de beste plek voor de keuken en de kolom kwam in eerste instantie net slecht uit. CUBE besloot daarom de twee te integreren en het kookeiland in z’n geheel los van de vloer aan de kolom op t hangen. Water en gasleidingen lopen via de kolom.

Andere opvallende zaken in de woning zijn onder andere de wasbakken in de toiletten en de twee badkamers die zijn gegoten in zwart beton. De 310cm hoge binnendeuren in het huis lopen helemaal tot de hoge plafonds en geven de ruimten een chique uitstraling.

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu