De Sportas

DuurzaamheidObjecten

De Sportas in Amsterdam is het gebied met heel veel potentie en strekt zich uit van het Olympisch Stadion tot de hockeyvelden in Amstelveen. Het is een parel die de komende periode opgepoetst wordt en heeft de ambitie om uit te groeien tot een kwalitatief hoogwaardig gebied voor top- en breedtesport, evenementen en andere sportgerelateerde faciliteiten. Reeds aanwezige faciliteiten en initiatieven worden met elkaar verbonden zodat ze elkaar versterken en er zal een relatie gelegd worden met het bedrijfsleven, cultuur en het onderwijs. Op korte termijn zullen er een aantal projecten worden gerealiseerd die de Sportas op de kaart zet en zo vooruitlopen op toekomstige ontwikkelingen.

CUBE is intensief betrokken bij de ontwikkelingen rondom de Sportas en heeft zich onder andere bezig gehouden met een aantal projecten in de openbare ruimte.

SPORTASKILOMETER

De Sportas gaat onder andere over bewegen, ontmoeten en verbindingen leggen, maar ook over beleving. Hierbij is de openbare ruimte een belangrijk middel. Via de openbare ruimte maakt de bezoeker kennis met de Sportas. Door te zorgen dat de openbare ruimte aantrekkelijk is, uitnodigt tot bewegen en ontmoeten, de identiteit van de Sportas uitstraalt, communiceert en verschillende zones fysiek en mentaal met elkaar verbind, zal ook de bezoeker zich verbonden voelen met de Sportas en terugkeren.

CUBE heeft hiervoor rondom de Jachthavenweg een SPORTASKILOMETER geïntroduceerd; een hardlooproute voorzien van herkenbare stippen als afstandsmeters waaraan op strategische plekken een aantal sport- en ontmoetingsplekken zijn gerealiseerd en waar gratis wifi beschikbaar is. Deze SPORTASKILOMETER verbind letterlijk en figuurlijk verschillende gebieden aan elkaar en voegt lagen en functies toe. De (sport)elementen zijn gemaakt van oude meerpalen in combinatie met staal of touw. Ze zijn zo ontworpen dat ze goed passen binnen de omgeving, herkenbaar zijn en op verschillende manieren te gebruiken zijn. De openbare ruimte zal steeds meer sport en bewegen faciliteren zodat dat een vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijks leven wordt en de nieuwe sportomgeving voor de ongeorganiseerde sporter wordt.

Andere projecten

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Menu