CPO Zelfbouw: de Bilderijk

DuurzaamheidWonen

CUBE en WedemaVanVeen zijn onlangs een bouwgroep gestart voor het collectief particulier opdrachtgever project (CPO) De Hallen aan de Bilderdijkkade in Amsterdam.

“Pakhuis De Bilderij.”

Een grote lege ruimte, 6m hoog of juist 15m breed, vrij om in te vullen. Er zijn grote casco’s mogelijk van 100 tot eventueel 300 m2 met mooie grote ramen naar de gracht voor de ochtendzon, en een 2,5 meter diep balkon, tuin of dakterras voor de middag- en avondzon. Het casco dat gezamenlijk gebouwd wordt is de basis voor je eigen invulling; rond, vierkant, een groot open loft of een gezinswoning. Vrijheid en flexibiliteit voor aanpassingen in de toekomst staan voorop! “

LOCATIE

In het steeds leuker wordende Amsterdam Oud-West komen aan de Bilderdijkkade 5 zelfbouwkavels beschikbaar voor CPO. De kavels grenzen aan de voorzijde aan de Bilderdijkgracht en aan de achterzijde aan een gemeenschappelijke binnentuin. Het is een bruisende omgeving, waar steeds meer gebeurd. De transformatie van het aangrenzende project De Hallen is nog in volle gang, maar zal in de nabije toekomst, met een bioscoop, restaurantjes en een hotel een culturele hotspot worden. Bovendien woon je op loopafstand van het centrum en het Vondelpark en kun je parkeren in je eigen parkeerkelder.

WONINGEN

De kavels bieden de mogelijkheid een woongebouw van 6 verdiepingen met balkons van 2,5 meter diep. In onze bouwgroep gaan we uit van 6 tot 8 loft-achtige casco’s van 100-200 m2, of zelfs groter als dat gewenst is. De woningen beschikken allemaal minimaal over een extra berging van 5 m2 in de parkeerkelder op laag -1 en hebben een optie op de koop van een eigen parkeerplaats. (41.000 ex BTW)

We zetten in op mensen die op een goede locatie in Amsterdam een ruime woning met buitenruimte willen, die het leuk vinden om in het ontwerp- en bouwtraject mee te lopen en hun woning vervolgens naar eigen wens kunnen inrichten om zo iets unieks te creëren.

DUURZAAMHEID

Voor Pakhuis de Bilderij zal de energie efficiëntie en het gebruik van duurzame materialen en oplossingen integraal in het ontwerp en de uitwerking worden meegenomen. Samen met de installatie advies partner zal een schaalbaar en kosten efficiënt energieconcept ontworpen worden voor het energieverbruik en die energieopwekking. Individuele huishoudens kunnen hierop door bouwen als er nog aanvullende maatregelen gewenst zijn. We zullen in dit project minimaal een EPC van 0,3 realiseren.

CPO TRAJECT

Uiteraard is een CPO project spannend, maar het is ook een unieke mogelijkheid om met een groep een eigen woning te bedenken, ontwerpen en te laten bouwen. CUBE architecten begeleidt particuliere opdrachtgevers veel en graag in het proces en het ontwerp, de bewoner als opdrachtgever geeft een heel andere, veel persoonlijker dimensie aan ieder ontwerp.

Voor deze inschrijving heeft de gemeente een eenvoudige en getrapte manier gekozen. Gefaseerd doorloopt de inschrijver verschillende selectiefases; inschrijving, schriftelijke motivatie en risicoanalyse, een interview en tot slot een plan van aanpak.

Op het moment dat de bouwgroep is geselecteerd voor een bouwkavel gaan we verder met de planvorming. Het schetsontwerp zal gezamenlijk worden uitgewerkt in een voorlopig ontwerp. In deze fase zullen ook de overige adviseurs (installatie, constructie, kosten) worden betrokken en wordt toegewerkt naar een definitief ontwerp en vervolgens naar de aanvraag omgevingsvergunning voor de Gemeente. Afhankelijk van de wensen van de bouwgroepleden kan op individuele basis het interieur direct worden meegenomen in de uitwerking. Afhankelijk van de samenstelling en wensen van de bouwgroep zal een aannemer gekozen worden en meedenken over de uitvoering. CUBE zal in dit proces de regie houden en zorgen dat de gezamenlijke uitgangspunten worden gerespecteerd. Wedema en van Veen zal in het traject de bouwgroep van financieel en juridisch advies voorzien.

INFO:

FLYER met meer informatie over het project

CPO TRAJECT met aanvullende informatie over het traject.

Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen!

Andere projecten

De Overkant
Kuwait Globe

Meer informatie? Neem contact met ons op!